ŽEPOH d.o.o.

 

 

CAL-PRO

 

Ekspanzijske posude

U ponudi su ekspanzijske posude proizvođača Zilmet koji je najveći europski proizvođač ekspanzijskih posuda sa preko 50 godina iskustva.

CAL-PRO ekspanzijske posude za sustave grijanja

Cal-pro ekspanzijske posude apsorbiraju promjene volumena vode nastale promjenom temperature u zatvorenim sustavima grijanja, održavajući konstantan tlak te smanjujući potrošnju energije. U zatvorenim sustavima grijanja voda se ne može tlačiti, ta se svako povećanje volumena vode apsorbira ekspanzijskom posudom. Cal-pro ekspanzijske posude proizvode se u veličinama od 4 do 900 litara.

Zilmet ekspanzijske posude - Žepoh

CAL-PRO Žepoh

Ekspanzijske posude CAL-PRO.pdf

HYDRO-PROHYDRO-PRO ekspanzijske posude
za sanitarnu vodu

Hydro-pro ekspanzijske posude tvornički su testirane i pod tlakom. Zrak i voda se ne miješaju. U ponudi su posude od 2 do 600 litara.

HYDRO-PRO Žepoh

Ekspanzijske posude HYDRO-PRO.pdf

ZILMET ekspanzijske posude a solarne sustave

SOLAR PLUS ekspanzijske posude za solarne sustave

Solarplus ekspanzijske posude namijenjene su za uporabu u solarnim sustavima kako bi se zadovoljili zahtjevi za mogućim većim temperaturama medija te utjecaj smjese glikola na membranu. Zilmet kao prvi proizvođač solarnih ekspanzijskih posuda u svijetu razvio je posebnu membranu za upotrebu u solarnim sustavima koja razdvaja solarni medij od plina.

ZILMET ekspanzijske posude za solarne sustave

Ekspanzijske posude SOLARPLUS i VSG.pdf

Zilmet kompenzacijske ili predspojne posude za solarne sustave

VSG kompenzacijske posude za solarne sustave

U nekim sustavima preporuča se ugradnja kompenzacijske ili predspojne posude neposredno prije ekspanzijske posude. Ona snižava temperaturu solarnog medija u ekspanzijskom sustavu i time štiti membranu u ekspanzijskoj posudi od visokih temperatura.