Vaillant solarni spremnik

Bivalentni solarni spremnici auroSTOR VIH S

Osnova dobrog djelovanja solarnog sustava je pravilna usklađenost kolektora sa solarnim spremnikom kako bi se postigli maksimalni učini kod pripreme i akumuliranja tople sanitarne vode. U spremniku tople vode su slojevi vode različite temperature pa su iz tog razloga spremnici uski i visoki kako bi se omogućilo optimalno strujanje topline. Zahvaljujući dvostrukom izmjenjivaču topline (gornji i donji) korisnik uvijek može računati na maksimalni komfor tople vode, čak i u danima kada je količina apsorbirane sunčeve energije nedovoljna. U tom slučaju se spremnik dogrijava preko gornjeg izmjenjivača koji toplinu preuzima od uređaja za grijanje.

Vaillant - Žepoh

Vaillant

Vaillant solarni spremnik

Kombinirani spremnik auroSTOR VPS SC 700

Korištenjem kombiniranog spremnika auroSTOR VPS SC 700, moguće je sunčevu energiju iskoristiti i za podršku sustavu niskotemperaturnog podnog ili klasičnog radijatorskog grijanja. Spremnik se sastoji od dva emajlirana spremnika, jednog od 180 litara za pripremu potrošne tople vode i drugog od 490 litara za solarnu potporu sustava grijanja. Korištenje ovoga spremnika moguće je jedino u kombinaciji s odgovarajućim brojem solarnih kolektora, solarnom automatikom, te solarnom stanicom koja je zadužena za transport topline.

Vaillant - Žepoh  
Vaillant solarni spremnici - Žepoh

Modularni međuspremnici ogrjevne vode allSTOR

allSTOR VPS/2 spremnici višefunkcionalni su modularni međuspremnici ogrjevne vode koji se zahvaljujući velikoj akumulaciji vode koriste za: podršku grijanju, solarnu pripremu potrošne tople vode, pripremu bazenske vode i dr. Primarno se spremnik zagrijava putem solarne energije ( putem solarnih kolektora i solarnog modula), a dodatno se dogrijava putem bilo kojeg uređaja za proizvodnju topline (plinski zidni uređaj, plinski kotao, uljni kotao, kotao na kruta goriva, geotermalne toplinske crpke i dr.) od 10 kW do 160 kW. U ponudi su spremnici s odgovarajućim volumenom za svaku potrebu od 300 do 2000 litara. Ovisno o veličini koletorskog polja (do 60 m2) koristi se dva tipa solarnih modula VPM 20 S ili VPM 60 S koji imaju zadatak da solarnu termalnu energiju prenesu na vodu akumuliranu u međuspremniku allSTOR VPS. Prema zahtjevu za potrošnom toplom vodom odabire se i odgovarajući modul za toplu vodu s oznakom VPM 20/25 W ili VPM 30/35 W čiji je zadatak da na protočnom principu, putem pločastog izmjenjivača prenesu toplinu s akumulirane ogrjevne vode u međuspremniku na potrošnu toplu vodu.

Vaillant modularni meduspremnici ogrjevne vode - Žepoh

Solarni sustavi.pdf

 
 
  www.zepoh.hr 2015.  
Žepoh d.o.o. Žepoh d.o.o.